GAP-analyse

Heeft jouw organisatie volledig inzicht in wie welke toegangsrechten heeft en waarom? Is er behoefte om het informatiebeveiligingsbeleid aan te scherpen? En functioneren de in-, door- en uitstroomprocessen efficiënt en doeltreffend? Onze GAP-analyse geeft in één oogopslag duidelijkheid over de stand van zaken in jouw organisatie.

Bovendien bieden wij een concreet actieplan aan om snel resultaten te behalen en risico’s op datalekken, privacy-overtredingen en beveiligingsproblemen te verkleinen. De GAP-analyse focust op vijf aandachtsgebieden, zoals hieronder beschreven, en maakt gebruik van referentiemateriaal waarmee we alle bevindingen toetsen aan diverse sectorstandaarden.

Wat is een GAP-analyse?​

Een GAP-analyse is een evaluatiemethode die het verschil meet tussen de huidige prestaties en de gewenste situatie van een organisatie. In de context van Identity and Access Management (IAM) vergelijkt de analyse bestaande processen, beleidslijnen, technologieën en beveiligingsmaatregelen met de doelstellingen die de organisatie wil realiseren.

Onze analyse gebruikt een 5-lagenmodel dat de organisatie doorlicht op essentiële domeinen binnen de informatiebeveiliging. De vijf lagen zijn Programmamanagement, Governance, Processen, Autorisatiemanagement en ICT-infrastructuur. Deze methode maakt het mogelijk om gericht aandachtsgebieden binnen IAM te isoleren en te analyseren.

Onze werkwijze

Wij benaderen de GAP-analyse met een gestructureerde onderzoeksopzet, bestaande uit een presentatie, workshop en interview. Deze volgorde biedt de organisatie inzicht in IAM, vraagt de organisatie vervolgens uit en verifieert daarna de verzamelde informatie binnen een interviewstructuur. Hierdoor ontstaat ruimte voor samenwerking en kwaliteit in onderzoeksresultaten. Met dit 5-lagenmodel bieden we jouw organisatie een complete, doelgerichte aanpak om IAM te optimaliseren en potentiële beveiligingsrisico’s te beheersen.

Voordelen van de GAP-analyse

Verbeterde beveiliging

Door de geïdentificeerde kloven te dichten, versterkt jouw organisatie de beveiliging tegen ongeoorloofde toegang en gegevenslekken.

Efficiëntie

Door IAM-processen te optimaliseren, verbetert de werking binnen de organisatie, wat leidt tot hogere productiviteit en lagere kosten.

Compliance

IAM in control helpt bij het voldoen aan relevante wet- en regelgeving door ervoor te zorgen dat de IAM-processen aan gestelde normen voldoen.

Risicobeheer

Door potentiële beveiligingsrisico’s te identificeren en te beperken, kan jouw organisatie proactief bedreigingen aanpakken.

Meer weten, vraag hier de GAP flyer aan!

Ontdek hoe de GAP-analyse de IAM-processen van jouw organisatie kan optimaliseren. Download de flyer eenvoudig via ons formulier en krijg direct inzicht!

Interesse in onze diensten?